AVG wetgeving gebruiken om verenigingen uit te sluiten.
Onze jacht verenigingen en stichtingen namen tot voor kort niet zo nauw met de privacy wetgeving AVG. Jachtopleiding cursisten werden ongevraagd lid, dat mag wettelijk gezien wel maar netjes is anders. Men mag in Nederland een vereniging oprichten en iedereen hier lid van maken.

Leden van de Hubertus Denktank hebben ook de jachtopleiding doorlopen en tot hun verbazing werden zij toen niet gevraagd of zij lid willen worden van een of andere vereniging. Ook werden zij niet gevraagd of hun persoonlijke informatie met andere organisaties gedeeld mochten worden. Na vele vragen hebben deze organisaties hun werkwijze aangepast. Nu moeten de cursisten, bij inschrijving aangeven of hun persoonlijke informatie gedeeld mag worden.

We dachten goed aan gedaan te hebben dit onder aandacht te brengen en Stichting Jachtopleidingen Nederland te overtuigen de privacy wetgeving AVG na te leven. En natuurlijk is het fijn dat zij nu de AVG serieus nemen, maar we hadden niet verwacht dat zij dit zouden aangrijpen om NOJG uit te kunnen sluiten. Sindsdien mag NOJG de gegevens van de cursisten niet meer ontvangen om ze de clubblad te kunnen toezenden.

Op de vraag aan SJN waarom NOJG deze gegevens niet meer ontvangt, geeft SJN aan dat KNJV deze gegevens krijgt omdat zij statutair aan SJN verbonden zou zijn. En dat is flauwekul. KNJV mag de gegevens ontvangen omdat SJN in haar inschrijf procedure de cursisten vraagt of hun gegevens met KNJV gedeeld mogen worden. Dit is ook de correcte werkwijzen die AVG privacy wetgeving vereist.

Maar i.p.v. SJN onwaarheden te verkopen had deze in datzelfde inschrijfprocedure NOJG ook kunnen opnemen. De jachtopleiding cursisten hadden dan ook aan kunnen geven of hun gegevens met NOJG gedeelt mogen worden. Dit zou de enige wat SJN had moeten doen om ook NOJG te ondersteunen met de aanwas nieuwe leden.

Hier gebruikt SJN haar dominante, laten we gerust zeggen monopolie positie, om in dit geval KNJV verenigingen voor te trekken en dat mag helaas niet.

Hubertus Denktank hoopt dat Stichting Jachtopleiding Nederland haar inschrijfprocedure's aanpaast zodat ook andere faunabeheer verenigingen zoals NOJG zich aan de nieuwe cursisten kan presenteren.

De wet is wet en toch denken we
deze naar onze hand te kunnen zetten

Stop met spelletjes te spelen

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar