De franse jagers gooien het over een andere boeg
De federatie van jagers van de Landes zegt STOP tegen schadevergoeding
Afgelopen donderdag hebben de leiders van de federatie van jagers Landes elkaar ontmoet op een buitengewone bijeenkomst in aanwezigheid van niet minder dan 600 mensen. Zoals een waarschuwingsschot, of donder is volgens, heeft de Federatie een motie van afkeuring gestemd om elke betaling met betrekking tot spelschade vanaf 1 januari 2020 te stoppen.

Vanaf die datum zal de federatie niemand meer schadeloos stellen, anders zal het duidelijk in grote financiële moeilijkheden verkeren. De federatie hoopt alle federaties van jagers in Frankrijk en de nationale federatie te verplichten een noodoplossing te vinden tijdens een buitengewoon congres dat op 22 en 23 oktober over dit onderwerp wordt georganiseerd.

Hier is het persbericht:

STOP! dit is de boodschap die gisteravond werd gehouden in de Grote Hal van Marokko in Morcenx-la-Nouvelle, waar de Federation of Hunters Landes zijn kracht heeft bereikt door 600 deelnemers samen te brengen, meer attent dan ooit.

Plechtige vergadering waar honderden jagers werden vertegenwoordigd door ACCA-ambtenaren, privé-gebieden, maar ook veel boeren, hun vakbonden, de Kamer van Landbouw, de natuurreservaten voor beschermde gebieden, de NFB en het privébos is vol huis.

Na een lange technische presentatie deelde dezelfde observatie: er is geen alternatief dan het systeem te breken!

Geloven of geloven dat de jachtfederaties kunnen blijven doorgaan met de missie van compensatie die sinds 1968 aan de jagers is toevertrouwd, niemand meer voor de gek houdt. Op deze manier volharden zou leiden tot een ineenstorting van het aantal jagers door de buitensporige stijging van de jachtkosten en, als gevolg, een dramatische situatie voor de boerderijen door steeds toenemende schade.

Na een retro-planning van een explosief jaar in termen van spelschade, is het agrarische netwerk op de hoogte en volledig op de hoogte van een situatie die het einde van een systeem veroorzaakt.

Zo heeft de Federatie van Landes, na een rijk debat over lesgeven, haar motie gelezen die als volgt is samengevat: Handhaving van het beoordelingsproces en compensatie tot 31 december 2019 voor zover de financiële draagkracht van de Federatie is . Maar stop op 1 januari 2020 met het hele proces en maak een einde aan de financiering van gameschade door de Landes Hunters 'Federation.

Het is niet verwonderlijk dat de hal zonder problemen en met de meerderheid de moedige strategie van haar Federatie onderschreef.

Men hoopt nu andere afdelingen te verzamelen ter voorbereiding op een nationale conferentie georganiseerd door de National Federation of Hunters over dit onderwerp op 22 en 23 oktober in Parijs.

Tot de huidige politici om te concluderen, een moedige en innovatieve positie, maar misschien al laat!

Men hoopt nu andere afdelingen te verzamelen ter voorbereiding op een nationale conferentie georganiseerd door de National Federation of Hunters over dit onderwerp op 22 en 23 oktober in Parijs.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar