Integrale verenigingscommunicatie
Door kennisdeling kunnen de KNJV provinciale afdelingen van elkaar leren, elkaar ondersteunen en op elkaar letten. Samen zorgen wij dat de statuten en het huishoudelijk reglement gevolgd worden.
Op dit moment regelt iedere provincie haar eigen communicatie: de leden informeren, uitnodigen voor provoncievergaderingen en deze voorzien van de benodigde stukken zoals agenda's en notulen. Dit gebeurt op provinciaal niveau. Deze decentrale werkwijze zorgt voor verschillen in hoe de afdelingen functioneren.

De vereniging heeft geïnvesteerd in een intranet. Hier kunnen leden informatie vergaren die voor hun interessant is, althans als de vereniging dit intranet zou vullen. Ze zou deze ingezet kunnen worden om de informatievoorziening naar de leden te optimaliseren en uniformiseren. Door kennisdeling kan men van elkaar leren, elkaar ondersteunen en elkaar controleren. Waarom deze inleiding?

Het volgende is het geval. Een paar weken geleden werd gecommuniceerd dat de provincievergadering van Zuid-Holland op 31-10-2019 plaats zou moeten vinden. Deze moest echter worden geannuleerd omdat de notulen en de agenda niet op tijd waren verstuurd.

Voorzitter Van Wilgen schrijft er het volgende over: "Het blijkt dat de leden in Zuid-Holland de uitnodiging 20 dagen voor aanvang hebben ontvangen. Volgens de statuten moet dat minimaal 3 weken (21 dagen) voor de vergadering ontvangen zijn. Daarmee zijn te nemen besluiten door deze vergadering niet geldig. Het spijt ons dat wij hierin de formele lijn moeten hanteren. Onze oprechte excuses voor deze fout!"

Nu lijkt het erop dat opnieuw een provincievergadering aangekondigd is waarbij de 21 dagen termijn niet gerespecteerd wordt.

Nu kunnen deze vergadering door laten gaan en daarna de besluiten ongeldig laten verklaren. Dit kunnen we uiteraard niet maken. We hebben respect voor de bestuurders die zich vrijwillig inzetten voor onze vereniging. Ook willen wij de tijd niet verspillen van de leden die de moeite nemen aanwezig te zijn bij zo'n provincievergadering. Al denken sommige leden anders over, wij dragen de doelstellingen van KNJV een warm haart toe. We willen alleen dat de statuten en het huishoudelijk reglement gerespecteerd worden.

We vragen het KNJV bestuur landelijk en provinciaal en de medewerkers van het verenigingsbureau zich in te spannen de communicatie te verbeteren. Te zorgen dat alle leden, ongeacht de stemprovincie, informatie kunnen inzien uit alle provincies. Uiteindelijk is de KNJV een enkele rechtspersoon waarbij een lid uit Utrecht ook een jachtveld in Groningen kan hebben en de ontwikkelingen in beide provincies moet kunnen volgen.

Door kennisdeling kan men van elkaar leren, elkaar ondersteunen en elkaar controleren.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar