Is het mond doodmaken van kritische leden, sociaal wenselijk gedrag?
Alleen in vrijheid kunnen "dwarsdenkers" als Multatuli "misbruik van de macht aan de orde stellen".

Willem Alexander

Je moet wel heel erg bont hebben gemaakt. Het bestuur en de medewerkers gunnen je sporadisch een reactie. Jouw berichten worden regelmatig verwijdert. Je word regelmatig uitgescholden. De provinciale bestuurders lijken al heel lang van de nieuwe virus te weten en hebben zich alvast in de ondergrondse bunkers verstopt. Vuur op de pijl wordt je digitaal geroyeerd.

De “Koninklijke” beleidsmakers vinden jouw bevindingen en argumenten geen inhoud hebben. Toch denken zij het zekere voor het onzekere te nemen en zetten jou in quarantaine. Jouw virale vernieuwende ideeën zouden best op andere leden kunnen overslaan. Verwijderen zonder opgaaf van reden of waarschuwing uit de vereniging klankbordgroep, vinden de “Koninklijke” medewerkers en bestuurders het meest gepaste maatregel om een uitbraak te voorkomen.

Je blokkeert hem, je reageert niet op hem, je gaat niet in op zijn uitnodiging, je verwijdert hem uit de vereniging klankbordgroep Facebook groep, je nagelt hem vervolgens aan de schandpaal... Een weidelijke jager toont uiteraard respect voor haar “kill” en daar hoort ook een afte party bij.

Waarom dan niet meteen royeren? Wat houdt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging tegen deze lastpost, deze dwarsdenker niet meteen te royeren? Is verdere beschadiging van de persoon in kwestie zo noodzakelijke? Even nog een aantal zieltjes winnen om de mogelijke royering te ondersteunen?

De zieltjes lijken wel gewonnen te zijn. Aan de draagvlak ligt het niet. Inmiddels zijn 175 Leden aangemeld die graag in het schietpeloton zitting hebben genomen. Ze schieten wel eens waar niet met kogels maar hun duimpjes, haartjes en hun negatieven reacties komen soms harden aan dan kogels. 175 Leden van de harde-kern vleugel van de vereniging, diegene die zelfreflectie nog niet helemaal ontwikkeld lijkt te zijn, geven op deze manier aan blij te zijn met het monddood maken van een kritische lid. Iedereen die niet eens is met de beleid of beleidsmakers word meteen met de grond gelijk gemaakt.

Huston we have a problem.

Minister Ferd Grapperhaus (justitie) als u een reden zocht om jagers op hun sociaal wenselijk gedrag te toetsen, ga a.u.b. niet de fatsoenlijke jager lastig vallen met de E-screener. Die hebben het verstand om zich te gedragen. Die denken na over de gevolgen van hun acties. Ons advies is, begin bij de jager die op sociale media actief is. Begin bij deze 175 leden van de Jagersvereniging en de beleidsmakers die dit gedrag in stand houden.

Uiteraard zijn wij bereid de namen en de reacties van deze 175 leden te overhandigen indien de sterke hand der wet hier om vraagt. Een waarschuwing aan de wetshandhavers is wel op zijn plaats. De leden van deze harde kern vleugel van de KNJV zijn geen doorsnee jagers. De uitslag van hun e-screening zal niet representatief zijn voor de gemiddelde jager van Nederland.

Minister, politie of andere overheid functionarissen, we horen graag van u. Uiteraard horen we ook graag van de vertegenwoordigers van Koninklijke KNJV.
Hierboven het bericht die Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging in haar Facebook klankbordgroep heeft geplaatst.

Wat zou de precieze reden zijn geweest dat de beleidsmakers van de KNJV hebben gekozen zo'n bericht te plaatsten? Dient zo'n bericht andere doel dan smaad en laster, iemand aan de schandpaal nagelen?

Hierboven het bericht van Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging met de mededeling dat het lid uit de groep is verwijdert.

De precieze reden wordt niet genoemd. Dit bericht heeft geen onderwerp ook geen fatsoenlijke handtekening. De digitale royering heeft plaats gevonden zonder enige vorm van waarschuwing of contact voorafgaand hieraan.

Dwarsdenkers... gaan tegen de stroming in.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar