KNJV Leden mogen verenigingslogo niet gebruiken bij hun sociale media profielfoto's, zonder voorafgaande toesteming.

Je bent lid van de KNJV, een trots lid. Je gebruikt daarom het logo van de KNJV als kader bij je Facebookprofielfoto. Jij uit je trots, een stukje gratis reclame voor de vereniging. Win-win, zou je denken. 

Tal van Europese Jagersverenigingen - van de Vlaamse tot de Oostenrijkse - juichen dit soort mogelijkheden dan ook toe. In de afgelopen jaren is ook, zonder bezwaren, door diverse leden van de KNJV het logo van de KNJV gebruikt; mooi!
 
Het management en bestuur van de KNJV lijkt echter nu bezwaar te hebben tegen gebruik van het KNJV-logo door leden. Ze dreigen met een rechtszaak jegens leden die het logo van de KNJV gebruiken op hun Facebookprofiel zonder eerst toestemming aan het bestuur en management te hebben gevraagd. 
 
Het is goed om als bestuur vereniging beeldmerk te beschermen, maar alle 21.000 eigen leden verplichten eerst toestemming te vragen voor het gebruik in hun profiel foto lijkt ons niet reëel. 
Wordt hier door de leden echt inbreuk gemaakt op de beeldmerk van hun eigen vereniging?

Hoe dan ook regels zijn regels. Als het bestuur en management vindt dat de leden eerst toestemming moeten vragen voordat zij kunnen aangeven dat zij bij KNJV horen, moet het maar.

Wij hebben voorzitter Urlings maar meteen ook voor alle overige 21.000 leden toestemming gevraagd.

Uiteraard zullen wij navraag doen bij al die organisaties zoals jachthonden scholen of zij de nodige toestemming van de management en bestuur van KNJV om gebruik te mogen maken van de KNJV logo in huis hebben. 

Regels zijn regels al twijfelen wij soms aan hun valabiliteit.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar