FACE en de Spaanse jachthonden
Royal spanish hunting federation
wordt weer verwelkomd als volwaardige lid van FACE
De Spaanse jagersvereniging wordt weer verwelkomd door FACE, de Europese jagers organisatie. We hebben ons eerder afgevraagd waarom deze vereniging in eerste instantie FACE had verlaten.

Wat ons betreft had de Spaanse Jagersvereniging uit FACE mogen blijven als zij nog steeds vinden dat jachthonden niet hetzelfde rechten verdien als overige gezelschapsdieren en afgemaakt mogen worden als ze niet meer voldoen als werkhond.

Natuurlijk moeten wij rekening houden met cultuur verschillen, maar in hoeverre is de dierenwelzijn een kwestie van cultuur. Een hond achterlaten of deze doden als niet meer aan de werkeisen voldoet, draagt in ons optiek niet tot een positievere beeld van de jacht. Wij vragen KNJV bestuur naar haar standpunt omtrent dit onderwerp. Misschien kan Roderick Enzerink als Public Affaire Manager van FACE ons meer duidelijkheid geven over dit onderwerp. Als leden en als Jagersvereniging dragen bij aan het bestaan van FACE, en we zouden vervelend vinden als FACE en KNJV zich niet zouden inzetten om de jachthonden die vele jaren dienstbaar zijn geweest niet een waardige ouderdag bestaan zouden mogen hébben.

Soms is het minder juist meer

Cultuurverschillen mogen er zijn,
maar weidelijkheid en dierenwelzijn moet overal
hetzelfde zijn

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar