De chronologie van
integriteit.

Aan de jager, voorjager, faunabeheerder zelf te lezen en te oordelen of dit de manier is de belangen van de Nederlandse faunabeheerder te behartigen. Wij betwijfelen het.

Robin De Bruine PR bestuurder van
NOJG vereniging.

"De NOJG staat voor een deskundige en weidelijke uitoefening van duurzame jacht en faunabeheer en bevordert een respectvol handelen van haar leden ten opzichte van mens en dier." aldus NOJG

1. 20-11-2018 De eertse contact met NOJG

Na aanleiding van een verhitte gesprek tussen Robin De Bruine en Reinier Enzerink vroegen we ons af hoe NOJG de samenwerking met KNJV ziet.

2. 08-09-2019. Robin de Bruine, bestuurder NOJG reageert bijna een jaar later.

Beter later dan nooit, maar of het echt zin heeft!

3. 08-09-2019 Wij nemen de uitnodiging aan

Natuurlijk willen wij praten, wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen. De leden van Hubertus Denktank hopen van gevestigde verenigingen te leren. Wij hebben Robin de Bruin meteen zijn mening gevraagd over jachtexamen in eigen regio.

4. 09-09-2019 Robin de Bruine heeft gebelt.

Robin de Bruine belt en we hebben ruim een uur een openhaartig en positief gespreek gehad waarin wij over de plannen van Hubertus Denktank vertelt hebben. Wij hebben onderandere over het anders inrichten van de jachtopleiding en of NOJG interesse had om een keer aan tafel te gaan zitten.

5. 13-09-2019 Robin de Bruine heeft de NOJG bestuur bijgeprat

Conclusie NOJG bestuur had oren naar om samen met Hubertus Denktank te onderzoeken hoe de nieuwe opleiding vorm gegeven kon worden. Welke rol Hubertus Denktank en JachtSchool daarin konden spelen. Een gezamenlijk platform waar alle aanbieders van jachtopleidingen op een centrale plek. We wachten rustig af op een uitnodiging om aan de NOJG bestuur de planen van Hubertus Denktank uit te lichten.

6. 10-10-2019 Robin de Bruine laat een maand lang niets van zich horen

Een maand lang laat Robin de Bruine niets van zich horen. Wij beslissen deze te polsen wat hij van een Facebook groep vindt t.b.v. NOJG leden. Een klankbordgroep waar leden met elkaar over verenigingszaken kunnen discusseren.
Op 11-10-2019 sturen wij nog een bericht aan Robin de Bruine met een link naar een nieuw Facebook groep genaamd NOJG. Het bestuur van NOJG is op dat moment op hoogte van dit leden initiatief. Met de duidelijke vermelding "Door leden voor leden van NOJG"
Wij hadden expres niet de officiele logo van NOJG gebruikt om geen verwaring te veroorzaken. Op dat moment hadden wij nog geen leden uitgenodigd om lid te worden van deze groep.

Wij hebben gekozen om het bestuur van NOJG eerst te informeren en hun mening hierover te vragen.

7. 22-10-2019 Robin de Bruine reageert pas bijna twee weken later

Robin zou geen voorstander zijn van een klankbordgroep. Hij vindt als PR bestuurder dat de communicatie optimaal verloopt. Het feit dat er een jaar kan duren dat een lid op een reactie moet wachten, of in dit geval anderhalf maand na een goed gesprek nog geen reactie.
Na wat warige verhaal van Robin de Bruine was het duidelijk dat hij geen voorstander was en dat hij daar geen behoefte aan zou hebben.

Robin was op dat moment wel op de hoogte dat de klankboord groep actief was en zichtbaar.

8. 22-10-2019 Hubertus Denktank had inmiddels het bestaan van de nieuwe NOJG klankbordgroep bekendgemaakt

Aangezien dat wij geen reactie hebben ontvangen beslissen wij na bijna twee weken wachten de nieuwe NOJG klankbord groep wereldkundig te maken. Dit doen wij via onze Hubertus DenkTank kanalen. Hierin hebben wij duidelijk gemaakt dat hier om een leden initiatief gaat en dat wij hoopen dat NOJG bestuur hierbij zou willen aansluiten om deze groep te helpen beheren.

Ook hier hebben we NOJG bestuur de kans gegeven er op te reageren omdat leden en bestuurders van NOJG zoals Ronin de Bruine, lid zijn en de Hubertus Denktank kanalen volgen.

9. 22-10-2019 Robin de Bruine reageert bijzonder genoeg verontwaardigd.

Robin de Bruine: "Ik wordt net getipt op deze foto"
??? Robin de Bruine was al op 10-10-'19 op de hoogte van de NOJG klankbord groep. Zie punt 6. Waarom zou deze doen netals of hij hier niets van wist?

Robin de Bruine:"Je gaat mij toch niet vertellen dat jij deze groep hebt opgericht uit naam van de NOJG en doet alsof dit een NOJG groep is?"
??? Ook hier doet Robin de Bruine netals of hij hier niets van afwist.

De Bruine wist ook dat dit niet uit naam van NOJG was opgericht. De Bruine is duidelijk geinformeerd dat dit een leden initiatief was. Zie punt 6.
Welke bedoelingen heeft Robin de Bruine om voor te doen dat hij hier niets van af wist terwijl dit wel het geval was?
Probeert Robin de Bruine hier iets te in sinueren en iemand anders de schuld te geven voor zzijn tekortkomingen

Robin De Bruine: "Ik zie net dat jij beheerder bent van deze groep."
??? Dat is wreemd Robin de Bruine wist al twee weken lang dat ik dit groep ogericht had. Warrom deze theater?

De Bruine: "Ik zal onze leden waarschuwen, dit is absoluut ongewenst"
??? Lijkt dat Robin de Bruine in paniek raakt en om zich heen wil slaan. Hij wil iemand aan de schandpal nagelen maar waarom eigenlijk.

De Bruine: Eist namens bestuur dat deze groep verwijdert wordt.
Waarrom zou zo'n ledenklankbordgroep zo eng zijn voor Robin de Bruine?

10. 22-10-2019 Robin De Bruine gaat lid aan de schandpaal nagelen.

Na alle waarschijnlijkheid is Robin De Bruine, als PR bestuurder van NOJG, diegene die de volgende bericht plaatst op openbare facebook pagina van de vereniging

NOJG bestuur gebruik woorden als "Attentie" en "Wees gewaarschuwd"
Waar hebben we het hier over? Oplichting, diefstal, gevaar of gewoon een klankbordgroep waar alle NOJG leden vrij zijn lid van deze leden initiatief te worden.
Waar is deze bangmakerij voor nodig?

Wie waarschuwt de NOJG bestuur eigenlijk? De leden of zichzelf? We hebben zitten slappen neem ons niet kwalijk. Of denkt NOJG bestuur dat leden achterlijk zijn en niet zelf in staat zijn de juiste keus maken. Dat is minachtend en belerend.
Volledig overtrokken reactie.

In overleg met de politie en de advocaat beslissen wij voorzitter Gert-Jan Oplaat voor een gesprek uit te nodigen dit aan tafel op te lossen
In deel twee van dit verhaal zullen we hier verder op ingaan.

11. 16-10-2019 Robin de Bruine wordt getagd

Ook nog, Robin de Bruine wordt getagd in een bericht waarin de nieuwe initiatief de ledenklankbordgroep onder zijn aandacht wordt gebracht aan hem en alle andere lezers van de FB pagina van de NOJG h

Helaas koos Robin de Bruine ook hier niet op te reageren.

Wel heeft Robin de Bruin op een latere bericht gereageert. Dit bewijst dat Robin de Bruin op de hoogte was van de nieuwe ledeninitiatief NOJG klankbordgroep.

Robin de Bruine en Gert-Jan Oplaat
trek zelf de conclusies en doe wat nodig is.

NOJG bestuur gebruikt woorden als "Attentie" en "Wees gewaarschuwd" Waar hebben we het hier over? Oplichting, diefstal, gevaar of gewoon een klankbordgroep waar alle NOJG leden vrij zijn lid van deze leden initiatief te worden.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar