Stichting Geschillenafhandeling Jagersverenigingen
door KNJV en NOJG
We lezen op de website van NOJG dat deze samen met KNJV een gezamenlijke stichting hebben opgericht. De Stichting Geschillenafhandeling Jagersverenigingen moet voor zorgen dat mediation geschillen opgelost worden zonder tussenkomst van de rechtelijke macht.

Het is uiteraard jammer dat zo'n commissie nodig is dat mensen niet gewoon met elkaar uit kunnen komen maar goed dat zo'n onafhankelijk geschillen commissie opgericht is. Ook Hubertus Denktank had begin 2019 gepleit voor een integriteit / geschillen commissie en is blij dat dit nu een feit is.

Een paar kanttekeningen zetten we wel bij de beschrijving van deze nieuwe stichting. Uit de kvk uittreksel lijkt dat deze stichting opgericht zou zijn om alleen geschillen binnen de WBE's te behandelen. Ook op de website van NOJG kunnen we lezen dat jagers en WBE’s van deze commissie gebruik kunnen maken. Zou dit betekenen dat de leden zonder akte hier geen gebruik van zouden mogen maken? We hopen uiteraard dat dit niet het geval is. Een verschil maken tussen de leden zou onwenselijk zijn.

Wij hopen dat NOJG en KNJV bereid zijn hier een tipje van de sluier oplichten.

P. S. deze stichting is op 01-11-2018 opgericht bijna een jaar geleden. We vragen ons af waarom deze positieve ontwikkelingen niet eerder gecommuniceerd is?

Jammer dat zo'n commissie nodig is
maar mooi dat er nu bestaat

Samen komen we er altijd uit

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar