Stichting Keurmerk EchtWild
brengt de scharrel, het meest
biologische stuk vlees aan de man
Peter Klosse, Thomas van Meel, directeur van wildverwerkingsbedrijf Pieter van Meel en zonen, en Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging vormen het bestuur van de Stichting Keurmerk Echt Wild. Een stichting die een keurmerk voor wild wil verkopen aan horeca die wild willen verkopen. Een mooi streven om de prachtige scharrel vlees, het meest biologische stuk vlees, aan de man te brengen

Maar hoe verhoudt deze nieuwe stichting zich tot de Jagersvereniging en haar leden? Het is duidelijk dat Jagersvereniging investeert in het ontwikkelen van deze keurmerk. William van Vemde wordt aangenomen als projectleider deze krijgt een salaris. Faciliteiten zoals kantoor secretariële en ict services worden voor EchtWild beschikbaar gemaakt en betaalt. Hoeveel van deze kosten wordt uit de ledencontributie van Jagersvereniging betaalt? En hoeveel wordt er door de wildverwerkingsbedrijf Pieter van Meel? Heeft de derde bestuurder hier ook een financiële inbreng?

Is dat honderd- of tweehonderdduizend? Wordt dit als investering geboekt of als reclame marketing en reclame kosten? Het is de bedoeling dat deze keurmerk aan de restaurants wordt verkocht. Het is dus aannemelijk dat deze stichting winst kan maken. Zijn er afspraken over het terugstorten van de investeringskosten, of uitbetaling van de mogelijke winst?

De Stichting Keurmerk EchtWild is een zelfstandige rechtspersoon. Deze heeft geen leden, dus welke control systemen zijn geïnstalleerd dat dit proces transparant te volgen is door de jagersvereniging leden als aandeelhouders?

Nog een aandachtspunt is de partner van een vlees keurmerk. Een wildverwerkingsbedrijf die een vlees keurmerk uitgeeft. Is dat wel zo handig. De welbekende uitspraak “een slager die zijn eigen vlees keurt” ligt op de loer. Veel vragen maar we denken dat een professionele opzet als de Keurmerk EchtWild die duidelijkheid wel kan verschaffen aan haar leden.

"De stichting wil aansluiten bij de behoefte bij publiek en keten om wild uit de vrije natuur te kunnen onderscheiden van andere producten"

aldus Stichting Keurmerk EchtWild

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar