U bent zelfstandig ondernemer. Vertelt u en public dat u een fervent jager bent?
Maak een rondje langs de LinkedIN-profielen van leden van onze jagersverenigingen en u krijgt een goed beeld van hun outdoor activiteiten: mountainbiken, diepzeeduiken, golf, zeilen… maar de jacht blijft altijd buiten beeld. Is dat toeval of een bewuste keus?

We brengen de handen op elkaar als een jong jager aan de schrijvende pers met passie vertelt waarom hij jaagt, hoe hij te werk gaat, het wild opspoort, aanspreekt, beoordeelt, afwegingen maakt, beheert, eventueel doodt, ontwijdt en bereidt. We lezen met plezier hoe een jonge vrouw en voorheen overtuigd vegan niet minder overtuigd de transitie beleefde naar een boeiend jagersleven. Een hele stap, van de anonimiteit in de openbaarheid, verandering van inzicht. Ze kregen complimenten èn schimpscheuten, bravo’s èn bedreigingen. Zij wel, u niet?

Denkt u dat schadelijk is voor uw onderneming als u vertelt een fervent jager te zijn? Dat u het liefst dagen, en niet zelden ook nachten, op handen en voeten of op een hoogzit, in het veld doorbrengt, nog onwetend van wat u te wachten staat, lege handen of blijdschap, na het dagenlang gadeslaan van een afschotbok, of de eerste eend van het seizoen, model geapporteerd door uw hond?

Ik bedoel, je bent toch altijd een ‘proud hunter’? Niet alleen voor de bühne, voor een groene zaal gelijkgestemden? Maar ook op een verjaardagsfeest, toch? Ook op het internet. En desgevraagd op bijeenkomsten met mede-ondernemers, in vraaggesprekken met derden en in de media. Je weet wat je doet en vooral waarom je het doet. En dat jagen jouw manier van leven is. Of...

Ik weet het: imagoschade, vertrouwensschade, omzetverlies… Ik ben ook zelfstandig ondernemer en gebaat bij vertrouwen, groei, stabiliteit en continuiteit. En daarbij jager, drijver, hondenman. Maar dat weerhoudt me er niet van mezelf te zijn, trouw te blijven aan mezelf. Ik kies voor openheid, eerlijkheid. Vertel waar ik mee bezig ben. Daar voel ik me goed bij en daarop floreert mijn bedrijf. En u? Wat doet u?

Je bent toch altijd een ‘proud hunter’? Niet alleen voor de bühne, voor een groene zaal gelijkgestemden? Maar ook op een verjaardagsfeest, toch?

Hubertus Denktank

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar