Verzelfstandigen jachthondendiscipline
winnaars en verliezers
De jachthondendiscipline is verzelfstandigd / geprivatiseerd.
Laten we de balans opmaken en achterkomen waar de €170.000 zijn gebleven.
De jachthondendiscipline is verzelfstandigd of geprivatiseerd, net hoe je het wilt noemen. De provinciale jachthonden commissarissen die de aanleiding waren tot deze verzelfstandiging, hebben zich boven aan de lader gepositioneerd als voorzitters van de nieuwe opgerichte rechtspersonen.

Laten we de balans opmaken van het verzelfstandigen van de jachthonden discipline; de voorjager kan bij minder trainingsgroepen trainen, er worden minder proeven georganiseerd en de kans op een startbewijs is kleiner geworden. Het enige wat meer is geworden, is het cursusgeld dat tot wel 50% is verhoogd. Het verhogen van het inschrijfgeld lijkt daarnaast een kwestie van tijd. Daarentegen lijkt de introductie van deelcertificaten nog ver weg. Oh ja de voorjager moet nu met een plastic eend van €50 gaan werken, net als of niet genoeg plastic was.

Is dit wat de voorjagers hadden verwacht of wat de commissarissen en de directeur van de jagersvereniging in gedachten hadden met verzelfstandiging? Wij hopen ooit duidelijkheid te krijgen over de €170.000 die volgens sommige penningmeesters en coördinatoren op de rekeningen van de trainingsgroepen stonden voor het verzelfstandigen. Omdat dit geld door de trainingsgroepen verdient werd, en deze onderdeel waren van de Jagersvereniging, was de Jagersvereniging juridisch aansprakelijk hiervoor.

Als leden hadden wij dit graag willen checken door het jaarverslag van de vereniging erop na te slaan. Helaas vinden sommige bestuurders en de directeur van de Jagersvereniging het niet nodig het jaarverslag beschikbaar te stellen aan de leden. Dat dit volgens de wet echter verplicht is, lijkt niet te deren.

We vragen ons af hoever wij moeten gaan om het management van de Jagersvereniging te overtuigen dat sommige zaken niet door de beugel kunnen, zonder de rechtspraak in te schakelen.

Dit heeft eigenlijk niets met de jacht te maken maar met de mensen, bestuurders, directeuren en toezichthouders van een organisatie die niet in staat lijken te zijn over hun schaduw heen te stappen en de verbinding te zoeken. Dit maakt ze in onze optiek ongeschikt leiding te geven aan een organisatie, zeker aan een organisatie zoals de onze waar de onderwerpen gevoelig liggen bij Jan Publiek.

Iedereen heeft recht op controle

Volgens een wijze vries

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar