Vragen worden liever door KNJV verwijdert dan beantwoordt
Mogen de medewerkers van een vereniging bepalen welke informatie raadsleden of toezichthouders mogen inzien?
We hebben het onderstaand bericht ook in de besloten groep van KNJV geplaatst. We willen uiteraard dhr. Jan-Peter Spierenburg de kans geven hierop te reageren. Ook hebben wij de toezichthouders van onze vereniging gevraagd hierop te reageren.

Helaas moeten we constateren dat dit bericht door de medewerkers / beheerders van de KNJV onder de leiding van KNJV hoofd communicatie Janneke Eigeman, is verwijdert. Op deze manier krijgen raadslid Spierenburg en toezichthouders König en Kemperman geen kans hierop te reageren. Mogen de medewerkers van een vereniging bepalen welke informatie raadsleden of toezichthouders mogen inzien?

"Duurt een ledenraadslid mandaat 3 of 4 jaar? Een van de Utrechtse KNJV leden attendeerde ons op het feit dat raadslid Jan-Peter Spierenburg herkozen is voor zijn 3de een laatste termijn als ledenraadsvertegenwoordiger. Dit heeft plaats gevonden op 13-oktober-2019 tijdens de Utrechtse provincievergadering. Deze lid maakte zich zorgen over de tijdslijn en over de variabiliteit van het mandaat van deze raadslid. Dhr. Spierenburg is in 2015 voor de eerste termijn gekozen en had in 2018 weer gekozen moeten worden. Dat is volgens de Utrechtse provincievergadering notulen niet gebeurd. En zelfs als deze wel in 2018 herkozen zou zijn geweest, dan had deze pas in 2021 herkozen hoeven worden en niet in 2019, zoals nu het geval is.

We hebben gelukkig als vereniging een goed bezette verenigingsbureau, een landelijke bestuur en een raad van toezicht. Ik heb alle vertrouwen dat hierin genoeg wijze mensen zitten die antwoord op deze vraag hebben.

De vraag is : Zou kunnen dat dhr. Spierenburg vier jaar lang raadslid is geweest i.p.v. de drie jaar die de statuten voorschrijven?

Toezichthouders Eric Kemperman Philippe König misschien kunnen jullie hierbij helpen"

Eigen baas spelen?
Dat kunnen we allemaal.

Of gaan we eigen rechter spelen?

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar