KNJV ...Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Zouden de regels voor ons allemaal gelden?

"Alleen leden van Jagersvereniging hebben toegang tot deze groep" zo klinkt de eerste groepsregel van Jagersvereniging Facebook groep.Hieronder een citaat uit een bericht afkomstig van een werknemer van Jagersvereniging waarin een betalende lid de toegang tot de vereniging Facebookgroep geweigerd wordt:
"ik constateer dat u het afgelopen jaar meerdere keren discussies gestart bent in onze Facebook-groep, waarbij u na verloop van tijd de discussie verwijderde en de Facebook-groep verliet. Enige tijd later meldde u zich dan weer aan als lid en startte u een nieuwe discussie. Vanwege dit gedrag hebben we besloten u vooralsnog niet weer toe te laten tot deze Facebook-groep."

aldus een Jagersvereniging werknemer

Hubertus denktank vraagt zich af wat de werkelijke reden is om de toegang tot de Facebookgroep te weigeren.
1. Is het starten van discussies het probleem? Dat lijkt ons niet. Een discussiegroep zonder discussies heeft weinig nut lijkt ons.
2. Is het verwijderen van een discussie het probleem? De Facebookgroep beheerders van Jagersvereniging doen dit zelf ook. Dus dit lijkt ons ook niet plausibel. De AVG-privacy wetgeving schrijft voor dat men recht heeft om vergeten te worden. Verwijderen van eigen berichten lijkt ons bovendien een vrijheid die iedereen heeft. Dit kan en mag geen reden zijn om geen toegang tot de groep te geven.
3. Veelvoudig aan en afmelden bij zo'n Facebookgroep zou als hinderlijk ervaren kunnen worden maar hierom toegang te weigeren lijkt ons een brug te ver.

Er wordt in Amersfoort 3,3 miljoen aan contributie uitgegeven door 21 FTE's, om de belangen van de leden te behartigen. Dit lijkt ons “business as usual” voor de werknemers die hiervoor een salaris betaald krijgen.

Bovendien staat nergens in de statuten, huishoudelijke reglementen of Facebookregels die dergelijke acties de toegang tot de facebook groep geweigerd zou kunnen worden.

We denken dat dit op een vergissing berust en de toegang van deze lid tot de Facebook groep op korte termijn gerealiseerd kan worden. We vertrouwen erop dat redelijkheid zal zegevieren ook bij Jagersvereniging.

Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Daar komen we allemaal verder mee.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar