Zullen wij in het belang van de Jacht de dialoog aangaan.
'Ik durf met een gerust hart van mijzelf te zeggen dat ik mensen altijd netjes te woord sta. Waar ben je dan met je intentie om een dialoog te voeren?'
aldus Janneke Eigeman hoofd communicatie Jagersvereniging
Begrijpt u ons goed. Het is niet zo dat de afdeling Communicatie van de KNJV naar buiten toe haar waarde niet heeft bewezen - en nog bewijst - in de bewustwording en acceptatie van de jacht bij het publiek. Net als alle overige leden van de KNJV zijn wij haar daar erkentelijk voor. Goede Public Relations naar partijen buiten de organisatie achten wij van het grootste belang, maar dat gaat niet zonder een hechte, doortimmerde fundering. En dan doelen wij op de leden van de KNJV. Want ook naar binnen toe speelt Public Relations een belangrijke rol. Het is in die hoedanigheid aan de afdeling Communicatie om een brug te slaan tussen de organisatie en haar leden en tussen de leden onderling. Zonder aanzien des persoons.

Het bovenstaande citaat van het hoofd Communicatie van de KNJV was voor ons aanleiding om via een recent bericht nogmaals de aandacht te vestigen op dit elementaire beginsel in het ledenbeleid van de KNJV. Het roept bij ons vragen op. Zoals: als zij zich aangesproken voelt door deze beledigende tekst en wijst op de intentie tot dialoog, voelde ze zich dan niet geroepen een halt toe te roepen aan de minstens zo beledigende teksten van KNJV-leden aan een kritisch KNJV-lid? Zeg maar, in fatsoenlijk Nederlands, het publiekelijk deklasseren van een lid dat zich kritisch opstelt en dat zich ondanks alle benedenpeilse aantijgingen fatsoenlijk en loyaal is blijven opstellen naar zijn belangenorganisatie, maar dat met de bekende Nederlandse benepenheid tot op de dag van vandaag rustig doorgaat (is zijn lidmaatschapsgeld minder waard?). Het minste wat je als prijswinnend hoofd Communicatie belast met interne Public Relations hoort te doen is modereren, een waarschuwing aan de leden afgeven die zich aan beledigen bezondigen, en bij herhaling eventueel ingrijpen door middel van verwijderen of blokkeren. In plaats daarvan zien wij dat, op elk niveau, men het kritisch lid het woord wil ontnemen.

Om Janneke Eigeman te laten zien dat de dialoog ons ook na aan het hart ligt, nodigen wij haar uit voor een tweegesprek. Precies zoals het woord zegt: een tweegesprek. Tussen twee personen. Om de lucht te klaren. Op neutraal terrein. Geen geschikter moment dan rond de Kerst. Ze mag zelf bepalen waar en wanneer dit plaatsvindt. Geen condities vooraf.

Wij hebben dan ook Janneke Eigeman mandag 16-dec-2019 via een e-mail uitgenodigd voor een tweegesprek.

detoezichthouder

Het is in die hoedanigheid aan de afdeling Communicatie om een brug te slaan tussen de organisatie en haar leden en tussen de leden onderling. Zonder aanzien des persoons.

Hubertus DenkTank
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alle rechten van afbeeldingen en teksten zijn voorbehouden aan hun rechtmatige eigenaar